dimarts, 24 de maig del 2016

TALLER DOSHA KAPHA
LA PRAKRUTI EN L’AYURVEDA

L’Ayurveda, el Sistema tradicional de la Medecina Natural de l’india.
DILLUNS 30 DE MAIG DEL 2016 DE 10:00 A 13:00

Les cèl·lules reprodueixen l’organisme humà, els Doshas son les energies que regulen les cèl·lules i el cos. Al mateix temps els Doshas son també factors causals del procés de la malaltia o del desequilibri. Al conèixer la nostre constitució, sabem la tendència a les malalties, l’estil de vida adequat, la cura i el tractament correcte.
Àtoms de la terra i l’aigua, originen les molècules de Kapha, aportan estabilitat.
Kapha regula l’activitat de molts òrgans i aparells, entre ells el sistema nerviós central, la bufeta, els ronyons, els òrgans reproductors, controla totes les funcions cel·lulars, l’estructura i fermesa de les articulacions, el vigor sexual, el sistema immunitari i la capacitat de regeneració. Es una importantíssima energia de defensa per el nostre cos i es responsable de la seva estructura corporal, també regula la regeneració dels teixits, la potencia sexual, la curació de les ferides, la lubricació de les articulacions, l’aparell digestiu i respiratori.
En aquest taller coneixerem les característiques del Dosha Kapha, aprendrem a mantenir lo en equilibri, com corregir un desequilibri, la dieta adequada, l’estil de vida, horaris, esports recomanats, els exercicis de yoga concrets, pranayames, olis específics, tractaments concrets, i les emocions i la ment.
Dilluns  30 de Maig  2016. De 10.00 – 13.00h. El preu es de 49 euros.
v  Si es realitzen els tallers de Dosha Kapha i Espècies Ayurveda junts, el preu es de 89 euros

SATTVA us espera a CHRISTABEL escola de teràpies naturals
C) Era de l’esquerra nº2 Manresa 938725554; christabel@christabel.es


TALLER LES ESPÈCIES DE L’AYURVEDA

                   L’Ayurveda, el Sistema tradicional de la Medecina Natural de l’india.  
                  30 DE MAIG. HORARI DE 15:00 A 18:00


L’Ayurveda ens ofereix un coneixement mil·lenari sobre l’ús de les especies tant a  la cuina como en el tractament de les malalties.

Son plantes medicinals utilitzades per alterar les característiques dels diversos aliments a fi de fer-los mes digeribles i de reduir els  possibles efectes negatius.
Un antic proverbi ayurvédic senyala que “la primera farmàcia esta a la cuina”. Sens dubte, les especies, son els primers medicaments. Les especies ajuden a complir tres objectius fonamentals:
  1. Millorar la potencia digestiva, augmentar l’agni ,  evitant els efectes colaterals de l’ús d’aliments inadequats per la pròpia constitució i/o per combinacions inapropiades.
  2. Les investigacions científiques que s’han realitzat, mostren que tenen importants accions antimicrobianes, limitant o impedint el creixement de paràsits, fongs, bactèries i virus.
  3. Moltes de les especies son cultivades en las faldes de les muntanyes. Per aquest motiu, aporten minerals per un bon estat de salut.

En aquest taller coneixerem  les propietats de les especies i les diferents possibilitats de barrejar-les, cada barreja pot incloure de tres a mes d’una dotzena d’espècies diferents. Aquestes combinacions a L’Índia reben el nombre de masala. Aprendrem a combinar les a la cuina i en preparats per la salut.


30 de maig  2016. De 15.00 - 18: 00h. El preu es de 49 euros.
v  Si es realitzen els tallers de Dosha Kapha i Especies d’Ayurveda junts, el preu es de 89 euros

SATTVA us espera a CHRISTABEL escola de teràpies naturals
C) Era de l’esquerra nº2 Manresa 938725554; christabel@christabel.es